<![CDATA[NORGES E-SPORTFORBUND - Nyheter]]>Thu, 26 Nov 2020 21:18:15 +0100Weebly<![CDATA[VES Winter Games 2020]]>Mon, 23 Nov 2020 11:47:04 GMThttp://e-sportforbundet.no/nyheter/ves-winter-games-2020Vi er stolte av at vi kan samarbeide rundt gode lokale tiltak for E-sporten i Norge sammen med Volda E-sport! smash.gg/tournament/ves-winter-games/details
]]>
<![CDATA[Norges første studentcup i e-sport]]>Sat, 07 Nov 2020 11:03:14 GMThttp://e-sportforbundet.no/nyheter/norges-frste-studentcup-i-e-sportI går startet Norges første studentcup i e-sport med totalt 19 påmeldte lag. Spillene det konkurreres i er CS:GO og LOL. I dag fortsetter studentcupen og det streames live i fra klokken 12:00 på Norges e-sportforbund sin twitch bruker i fra CS:GO kampene: m.twitch.tv/norgesesport/profile. Klikk deg inn på linken for å få med deg mange spennende kamper!  ]]><![CDATA[Studentcup i E-sport]]>Thu, 22 Oct 2020 09:21:54 GMThttp://e-sportforbundet.no/nyheter/studentcup-i-e-sport
.
NESF skal i samarbeid med Norges studentidrettsforbund (NSI) og Lillehammer studentidrett (LSI) arrangere en turnering i e-sport for studenter ved høyere utdanning

Mesterskapet vil bestå av en online-kvalifisering (6.-8. nov) med mulighet for å kvalifisere seg til finalehelgen som vil bli avholdt i Lillehammer (29.-31. jan). For å delta i online-kvalifiseringen er det en påmeldingsavgift på kr 500,- per lag, men finalen vil være gratis. 
 
Spillene det skal konkurreres i er Counter-Strike:Global Offensive og League of Legends. Påmeldingen er åpen for alle studenter, men det er begrenset med plasser så det gjelder å være tidlig ute! 

NESF oppfordrer alle studenter til å melde seg på i kampen om å være Norges beste studentlag i e-sport! 
Under følger en oppskrift for påmelding:
- Lagkaptein: 500,- kr til vippsnr: 562523 --> mesterskap --> Studentcup E-sport --> der velger du CS eller LOL fra menyMERK BETALING MED LAGNAVN og screenshot betalingen
- Benytt link til påmelding: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSer-r787yNjqLXp4ACOt4AXP8QVCNLA9ovkXI3afJsjN3Tl5Q/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&pli=1&fbclid=IwAR1cAu5coZUDPfN28hWqwkHKX13haSnUHTEPGsJJG8aoKUu5qeu6ybxMxqA

- Når skjemaet er fylt ut riktig får du tilsendt link til en discord hvor det ligger informasjon. Discorden vil også bli benyttet ved avviklingen av arrangementet.
- Påmeldingsfristen er 31.10.2020.
 

For mer informasjon sjekk ut den offisielle invitasjonen til arrangementet invitasjon-studentcup_e-sport_20202021.pdf

]]>
<![CDATA[Kvalifisering til VM i Esport]]>Tue, 13 Oct 2020 08:37:47 GMThttp://e-sportforbundet.no/nyheter/kvalifisering-til-vm-i-esport8334527
På fredag i forrige uke avholdt NESF sin tredje og siste kvalifisering til verdensmesterskapet i e-sport. NESF har i løpet av de siste to ukene avholdt VM-kvalifiseringer i spillene DOTA 2, PES og TEKKEN 7.
 
 I samarbeid med Ranking Battles Norway ble det avholdt kvalifisering i Tekken 7. 32 deltagere var påmeldt som etter innledende spill ble redusert til 8 deltagere som skulle kjempe mot hverandre i sluttspill. Gjennom turneringen var Niklas Pedersen suveren med 11 seire og 100% win rate. Pedersen kvalifiserte seg med det til den regionale finalen (EU Nord/EU Øst) hvor vinneren derifra deltar i selve verdensmesterskapet i e-sport, vertet av IESF.
 
-Turneringen var en stor suksess! Det ble kåret en verdig vinner og alle koste seg med streamen og deltakelse sier Per Grini som er en av ildsjelene i Tekken 7 miljøet
 
Streamingen av turneringen var vellykket med gode og engasjerende kommentatorer som var med på å skape en fin ramme rundt kvalifiseringen. Det var over 700 seere innom streamen i løpet av dagen.
 
NESF er veldig fornøyd med gjennomføring av turneringen og ønsker Pedersen lykke til i den regionale finalen.          
]]>
<![CDATA[Apeks i god flyt]]>Sat, 10 Oct 2020 15:22:41 GMThttp://e-sportforbundet.no/nyheter/apeks-herjer
PUBG laget til Apeks har kvalifisert seg til finalen i Dreamhack Fall Showdown som er en stor europeiske turnering. Helgen 09.-12. oktober avholdes finalen som består av 16 europeiske topplag, og etter storspill på dag en leder Apeks turnering! Finalehelgen fortsetter i dag og streames i fra klokken 17 på https://www.twitch.tv/dreamhackpubg.
 
Sportslig leder i Apeks, Anders Kjær, sier «det er utrolig morsomt når hardt arbeid og innsats over tid gir resultater. PUBG gutta våre har holdt sammen og jobbet knallhardt over lang tid nå, og det er veldig gøy at dette gir resultater for gutta. Vi i Apeks ser lyst på fremtiden for PUBG laget vårt».
 
PUBG laget til Apeks har også kvalifisert seg til PCS3. PCS3 er en turnering som går for å være den største og beste europeiske turneringen. Apeks hadde press på seg før siste kart i kvalifiseringen til PCS3 og måtte vinne for å gå videre. Finalen vil bli avholdt helgen 16.-18. oktober der Apeks vil ha muligheten til å vinne sin del av premiepotten som er på hele 200.000$.
 
Hele laget har levert imponerende prestasjoner den siste tiden, men to spillere som skiller seg ut er «C4LVINKL3IN» og «intenZx». Både «C4LVINKL3IN» og «intenZx» har levert spill på et høyt internasjonalt nivå som vitner om at treningen de har lagt ned både som lag, men også individuelt har gitt resultater.     
 
NESF gratulerer Apeks med gode resultater og ønsker dem lykke til i helgens finale. 
]]>
<![CDATA[Tekken 7 Norsk VM-kvalifisering]]>Thu, 08 Oct 2020 12:21:04 GMThttp://e-sportforbundet.no/nyheter/tekken-7-norsk-vm-kvalifisering
Norges e-sportforbund og Ranking Battles Norway presenterer Tekken 7 Norway IESF Qualifier.

Denne onlineturneringen holdes for å kåre en vinner vi kan sende videre som Norges representant i "verdensmesterskapet i esport". Vinneren av denne norske kvalifiseringen går videre til en regional kvalifisering mot resten av nord- og østeuropa. Vinner man den går man videre til selve verdensmesterskapet i esport, holdt av det internasjonale esportforbundet.

Om du ønsker mer informasjon eller å melde deg på kvalifiseringen følg denne linken: https://smash.gg/tournament/iesf-2020-online-qualifier-norway-tekken-7?fbclid=IwAR17UaIteAQlUMCkeoNs7Db-PZYSDQYnYvlsqYzLivn8hMk9k9TLOVK5W0o
]]>
<![CDATA[Kvalifisering til VM i Esport]]>Mon, 05 Oct 2020 17:33:37 GMThttp://e-sportforbundet.no/nyheter/kvalifisering-til-vm-i-esport
I helgen har NESF avholdt VM-kvalifiseringer i spillene Dota 2 og Pro Evolution Soccer. Kvalifiseringene har blitt avholdt i regi av NESF i tett samarbeid med Dota 2 Norge og NFF.
 
Dota 2 endte opp med 11 deltakende lag der kvalifiseringen varte i fra 13:00 til 23:00. Hele kvalifiseringen ble streamet av Knut Helland som er en av ildsjelene i Dota 2 miljøet i Norge.
 
«Vepsebol i halsen» endte opp med å vinne kvalifiseringen etter å ikke ha tapt en eneste match gjennom kvalifiseringen. Grand Final-kampen ble en omkamp av upper bracket finalen mellom «vepsebol i halsen» og «4 Ankere og Torrern» og endte 2-0. Nå venter en europeisk kvalifisering for «vepsebol i halsen» som vil bli avholdt 21.-22. november i Trondheim. 
 
NESF vil takke Doobs, Geniejohn, Trulte, MilkJug og Jostein som gjennom turneringen var med å kommentere kampene sammen med Helland. Streamingtallene viser at det var over 500 seere innom streamen i løpet av dagen som vitner om at kommentatorene gjorde en god jobb. 
 
Det er også verdt å nevne for alle Dota 2 entusiaster at Dota 2 Norge sin in-house liga er i gang med ny premiert sesong som varer ut oktober og er åpen for alle. Mer informasjon om denne ligaen finner du i Dota 2 Norge discorden  https://discord.gg/ksaRtjN.  
 
Det ble også avholdt VM-kvalifisering i eFootball PES 2021 i helgen som var. I premiepotten lå en mulighet til å delta i VM i Israel i desember. 21 spillere deltok i turneringen og etter to jevnspilte finalekamper var det Andreas Figenschou (Figenschou) som stakk av med seieren etter to 1-0 seiere mot Tembo_86. Neste steg for Figenschou blir nå EM-kvalifisering 7. november som vil bli avholdt i Oslo hvor han har mulighet til å kvalifisere seg til VM.  
 
VM i e-sport skal etter planen gjennomføres i Eilat, Israel fra 6. – 12. desember. NESF gratulerer Figenschou og "vepsebol i halsen" med seierene og ønsker de masse lykke til.
]]>
<![CDATA[Norge deltar på VM i eFootball PES 2021]]>Mon, 28 Sep 2020 10:03:06 GMThttp://e-sportforbundet.no/nyheter/norge-deltar-pa-vm-i-efootball-pes-2021
Norges e-sportforbund (NESF) har blitt invitert til å delta på VM i e-sport som arrangeres av det internasjonale e-sportforbund. En av grenene det skal konkurreres i er fotballspillet eFootball PES 2021. Norges Fotballforbund har med sin satsning på eFotball blitt enige om et samarbeid med NESF om deltakelse i VM. Sammen skal NFF og NESF sende én spiller til VM i Israel.  

Nå begynner jakten på Norges representant, og det er NFF som står for gjennomføring av kvalifisering og VM-deltakelse i samarbeid med NESF. 
Kvalifiseringen til Norges utvelgelse vil bli spilt fra 2. til 4. oktober på PS4 gjennom turneringsplattformen Toornament.com. Etter den nasjonale kvalifiseringen må Norge gjennom en regional Europa-kvalifisering før VM-plassen er sikret.  

Mer informasjon om påmelding finner du på: https://www.toornament.com/en_GB/tournaments/3949554775966711808/information

VM i e-sport skal etter planen spilles i Eilat, Israel, 6. – 12. desember. På grunn av pandemien er det også en mulighet for at mesterskapet spilles online.  
Foreløpig bekreftede grener i mesterskapet er: eFootball PES 2021, Tekken 7 og DOTA 2. Besøk NESF for mer informasjon om de andre spillene. 
]]>
<![CDATA[VM-kvalifisering]]>Sat, 26 Sep 2020 15:57:49 GMThttp://e-sportforbundet.no/nyheter/vm-kvalifisering
Norges E-sportforbund skal i samarbeid med Dota 2 Norge arrangere VM kvalifisering i Dota 2. Deltagerne vil få muligheten til å kjempe om en plass blant de beste Dota 2 spillerene i verden. Følg denne linken for å melde ditt lag på kvalifiseringen: 
www.gamer.no/turneringer/norsk-kvalifisering-til-vm-i-dota-2/8192/
]]>
<![CDATA[Dette er stort for Norsk E-sport! Apeks invitert til å delta i prestisjefull turnering]]>Wed, 23 Sep 2020 19:15:21 GMThttp://e-sportforbundet.no/nyheter/dette-er-stort-for-norsk-e-sport-apeks-invitert-til-a-delta-i-prestisjefull-turnering
Apeks har som eneste norske lag blitt invitert til å delta i den prestisjefulle turneringen Elisa Invitational. Turneringen vil bestå av 8 skandinaviske Counter-Strike: Global offensive lag, og vil bli avholdt 26. til 28. oktober. Turneringen er et samarbeid mellom Elisa og BLAST, som betyr at om Apeks vinner turneringen vil de kvalifisere seg til BLAST sin turnering som avholdes i november der premiepotten er på 325 000 dollar.
 
Sportslig leder Anders Kjær sier at Apeks syns det er utrolig kjekt å bli invitert til en så prestisjefull turnering, og at de ser veldig frem til å måle krefter med de beste lagene i Skandinavia. Kjær sier også at det er ekstra gøy å være med i en turnering med en så stor og profilert arrangører, og at det naturligvis derfor er ekstra prestisje for klubb og spillere å gjøre det bra.
 
Norges E-sportforbund synes det er stor stas å få med et norsk lag i en så prestisjefull turnering, og det er et tegn på at det jobbes godt i norsk e-sport.
 
Norges E-sportforbund ønsker Apeks lykke til og oppfordrer alle med interesse for e-sport til å se Apeks måle krefter med de beste lagene i Skandinavia 26. til 28. oktober. 
]]>