<![CDATA[NORGES E-SPORTFORBUND - Nyheter]]>Thu, 24 Sep 2020 01:59:07 +0200Weebly<![CDATA[Dette er stort for Norsk E-sport! Apeks invitert til å delta i prestisjefull turnering]]>Wed, 23 Sep 2020 19:15:21 GMThttp://e-sportforbundet.no/nyheter/dette-er-stort-for-norsk-e-sport-apeks-invitert-til-a-delta-i-prestisjefull-turnering
Apeks har som eneste norske lag blitt invitert til å delta i den prestisjefulle turneringen Elisa Invitational. Turneringen vil bestå av 8 skandinaviske Counter-Strike: Global offensive lag, og vil bli avholdt 26. til 28. oktober. Turneringen er et samarbeid mellom Elisa og BLAST, som betyr at om Apeks vinner turneringen vil de kvalifisere seg til BLAST sin turnering som avholdes i november der premiepotten er på 325 000 dollar.
 
Sportslig leder Anders Kjær sier at Apeks syns det er utrolig kjekt å bli invitert til en så prestisjefull turnering, og at de ser veldig frem til å måle krefter med de beste lagene i Skandinavia. Kjær sier også at det er ekstra gøy å være med i en turnering med en så stor og profilert arrangører, og at det naturligvis derfor er ekstra prestisje for klubb og spillere å gjøre det bra.
 
Norges E-sportforbund synes det er stor stas å få med et norsk lag i en så prestisjefull turnering, og det er et tegn på at det jobbes godt i norsk e-sport.
 
Norges E-sportforbund ønsker Apeks lykke til og oppfordrer alle med interesse for e-sport til å se Apeks måle krefter med de beste lagene i Skandinavia 26. til 28. oktober. 
]]>
<![CDATA[NESF har valgt sitt første styre]]>Thu, 10 Sep 2020 13:47:49 GMThttp://e-sportforbundet.no/nyheter/nesf-har-valgt-sitt-frste-styree-sportforbundet_forbundsting.pdf]]><![CDATA[NESF får startstøtte av Ole Anfinnsen]]>Mon, 02 Dec 2019 23:00:00 GMThttp://e-sportforbundet.no/nyheter/test I forbindelse med reetableringen og oppbyggingen av Norges E-sportforbund, har Ole Anfinnsen, gitt en gave til NESF. Anfinnsen ønsker med dette å bidra slik at et forbund kan oppstå, da dette vil hjelpe alle toppspillere og lag i fremtiden.

NESF takker for bidraget som vil hjelpe oss gjennom en tøff startfase. I avtalen om støtte, vil det ikke ligge noen forpliktelser fra NESF sin side ovenfor Anfinnsen. Dette er viktig for oss i NESF siden vi er en organisasjon som skal jobbe for alle lag og utøvere i Norge. Pengene vi får vil hovedsakelig gå til oppdekning av medlemsavgift til det Internasjonale E-sportforbundet, samt dekke reisekostnader i forbindelse med møtevirksomhet. På sikt ønsker vi å få fritatt daglig leder fra sin andre jobb, slik at han kan jobbe fulltid med E-sport.

Vi setter pris på at et topplag i Norge ønsker å støtte oss.
]]>
<![CDATA[Reetablering av Norges E-sportforbund]]>Sat, 23 Nov 2019 23:00:00 GMThttp://e-sportforbundet.no/nyheter/reetablering-av-norges-e-sportforbundNorges E-sportforbund har i oktober 2019 reetablert seg med nytt styre. Etter flere år uten aktivitet, så ser vi at tiden er moden for et nasjonalt forbund som kan ivareta og fremme e-sportutøvere sine interesser.

Vi ser at den norske e-sporten er i en eksplosiv vekst og ser en stadig større tilvekst av ulike aktører med ulike motiver, både politisk og økonomisk. Flere idrettsklubber danner også egne breddesatsninger innen e-sport. For å samle alle interesser og skape en god grobunn for nye talenter ser vi det som viktig at et forbund, uten økonomiske forpliktelser kan gå inn å være veileder, rådgiver og holde på den politiske diskusjonen på vegne av alle medlemmer. Vi ønsker å bygge en god kultur blant både bredde og topp i Norge, med en samlende etisk plattform, fairplay regler og støtte til enkeltmedlemmer og klubber. 

Styret som er blitt satt er basert på ulike engasjerte personer innen E-sport og består av Bendik Stang (President), Jack Holand (Generalsekretær), Anniken Haugen, Anders Kjær, Christian Holand og Lars Peter Østrem. Styret er klare for å jobbe for både bredden gjennom idrettslagene, elitespillere, profesjonelle lag og andre organisasjoner som ønsker å løfte norsk e-sport. NEF vil jobbe for å få bli medlem av NIF, slik at våre medlemmer har like rettigheter og muligheter som alle andre som bedriver sport i Norge som medlemmer av NIF. Vi vil også aktivt jobbe inn mot politikere, storting og regjering for at e-sport skal bli anerkjent på lik linje som andre sporter.

Internasjonalt vil NEF jobbe inn mot det Internasjonale E-sportforbundet og bidra med å legge til rette for landslag i ulike grener. Vi ønsker å vise frem Norges beste og bli en tyngde i e-sporten også internasjonalt.

Styret gleder seg til å ta fatt på det spennende arbeidet vi har foran oss de neste årene, og gleder oss til å ønske nye medlemmer velkommen.

Norges E-sportforbund
]]>